SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA (‘PIKANTE’ SPAGHETTI)
400 gram spaghetti
zout
500 gram trostomaten
100 gram zwarte olijven zonder pit
8 ansjovisfilets
2 teentjes knoflook
50 gram boter
2 eetlepels (olijf)olie
3 chili’s (gedroogde pepertjes)
2 eetlepels kappertjes
peper
4 takjes verse peterselie
In grote pan water aan de kook brengen. Zout en spaghetti toevoegen en al dente (beetgaar) koken. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Ansjovisfilets in reepjes snijden. Knoflook pellen. Boter en olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen. Ansjovis toevoegen en chili’s erboven verkruimelen en 1 minuut fruiten. Tomaten, olijven en kappertjes toevoegen en 3 minuten laten meepruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti afgieten en goed laten uitlekken. Spaghetti terugdoen in pan en saus erover schenken. Spaghetti en saus mengen. Peterselie erboven fijnknippen.
4 personen
voedingswaarde : 565 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : Pasta (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden
zaterdag 25 augustus 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten