zondag 26 augustus 2018

Judias Verdes (Spanje)

JUDIAS VERDES

750 gram prinsessenbonen (sperziebonen)
3 - 4 eetlepels olijfolie
200 gram gekookte ham
500 gram tomaten
wat basilicum of tijm
peterselie
1 ui
2 teentjes knoflook
water met zout


U kookt de prinsessenbonen in water met zout niet langer dan 10 minuten en laat ze op een vergiet goed uitlekken. In de verhitte olijfolie bakt u daarna de knoflookteentjes totdat ze rondom bruin geworden zijn en hun aroma losgekomen is. Daarna verwijdert u ze en doet de fijngehakte ui en de uitgelekte bonen in de pan. Schud nu alles een paar keer goed door elkaar en voeg ook de ontvelde in kleine stukjes gesneden tomaten en wat basilicum of tijm toe. Het geheel moet nog 15 à 20 minuten op een klein vuurtje sudderen. Vijf minuten voor het serveren mengt u de in reepjes gesneden ham en de fijngehakte peterselie erdoor.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De wereld à la carte : 160 Recepten uit 37 landen / Grete Willinski

Geen opmerkingen: