zondag 26 augustus 2018

Judias Verdes a la Andaluza (Andalusië, Spanje)

JUDIAS VERDES A LA ANDALUZA (ANDALUSISCHE SPERZIEBONEN)

500 gram jonge sperzieboontjes
1 takje tijm
2 deciliter water
3 eetlepels olijfolie
2 knoflookteentjes
4 tomaten
nootmuskaat
zout
peper
100 gram rauwe ham
1 eetlepel fijngehakte peterselie


Was de sperzieboontjes, haal ze af, maar breek ze niet. Doe de boontjes samen met de tijm en het water in een kookpan. Breng het water aan de kook en laat de boontjes 10 minuten zachtjes doorkoken. Giet de boontjes af en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in een braadpan. Maak de teentjes knoflook schoon en laat ze in de olie meefruiten tot ze donkergeel zijn; haal ze dan uit de pan. Was de tomaten, dompel ze in heet water en ontvel ze. Snijd de tomaten in partjes en doe ze bij de olie samen met nootmuskaat, zout, peper en de uitgelekte boontjes. Zet de vlam laag, doe een deksel op de pan en laat de boontjes gaar sudderen. Snijd de ham in reepjes en voeg deze op het laatste ogenblik toe. Doe de bonen over in een voorverwarmde schaal en bestrooi ze met de peterselie.

4 personen

gebied : Andalusië, Spanje
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: