zondag 29 april 2018

Kouneli Lemonato (Griekenland)

KOUNELI LEMONATO (KONIJN IN CITROENSAUS)

1 konijn, in stukken
3 eetlepels azijn
zout
vers gemalen peper
1 deciliter olijfolie
25 gram boter
4 eetlepels citroensap
3 deciliter hete kippenbouillon
1 eetlepel gehakte basilicum of 1 theelepel gedroogde oregano


Leg het konijn een nacht in een kom water met de azijn. Giet de stukken konijn af, dep ze droog en bestrooi ze royaal met zout en peper. Verhit de boter met de olie in een pan, bak er de stukken konijn 10 minuten in en keer ze daarbij regelmatig. Schenk er het citroensap en de bouillon over, breng op smaak met zout en peper en voeg de groene kruiden toe. Breng de saus aan de kook, doe het deksel op de pan en laat 1¼ uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is. Doe het vlees over op een voorverwarmde schaal. Laat de saus iets inkoken en voeg zonodig nog wat zout en peper toe.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Griekenland : De regionale keukens / Pamela Westland

Geen opmerkingen: