zondag 29 april 2018

Skorthalia (Griekenland)

SKORTHALIA (KNOFLOOKSAUS)

225 gram oud brood, korst verwijderd, verkruimeld
4 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
1 eetlepel wijnazijn
6 eetlepels olijfolie
vers gemalen peper


Week het brood 15 minuten in water en knijp er dan het overtollig vocht uit. Doe het brood, de knoflook, azijn en olie in een keukenmachine en draai tot een gladde pasta. U kunt de ingrediënten ook in een vijzel zorgvuldig fijnwrijven. Voeg als de pasta te droog wordt eventueel een heel klein beetje water toe en breng op smaak met een slag uit de pepermolen.
Bewaar in een pot met goed afsluitbaar deksel. Deze saus kan een aantal dagen bewaard worden.
Gebruik met mate als dipsausje of als bijgerecht.

8 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : saus

bron : Griekenland : De regionale keukens / Pamela Westland

Geen opmerkingen: