zondag 29 april 2018

Arni Kleftiko (Griekenland)

ARNI KLEFTIKO (GEMARINEERDE LAMSKARBONADEN IN FOLIE)

5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 teentjes knoflook, schoongemaakt en uitgeperst
2 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde tijm
zout
peper
750 gram lamskarbonaden
2 uien, schoongemaakt en in ringen gesneden


Vermeng de olijfolie in een schaal met het citroensap, de knoflook, de oregano, de tijm en wat zout en peper. Wentel de karbonaden door het mengsel en laat ze onder af en toe keren 4 uur marineren.
Verdeel de karbonaden over twee grote vellen aluminiumfolie. Leg de ringen ui op het vlees en besprenkel het geheel met de marinade. Vouw de folie rond het vlees.
Bak de karbonaden in 2 uur gaar in een op 175°C voorverwarmde oven.
Serveer de karbonaden in de opengevouwen folie.

4 personen

marineer- / bereidingstijd : 4 / 2 uur

gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Recepten uit de Griekse keuken / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: