zondag 29 april 2018

Kalamarakia Tiganita (Griekenland)

KALAMARAKIA TIGANITA (GEFRITUURDE PIJLINKTVIS)

675 gram jonge pijlinktvis
zout
5 eetlepels bloem
olie om te frituren
1 in vieren gesneden citroen voor het opdienen


Was de pijlinktvissen. Verwijder de inktzak (deze zal bij jonge pijlinktvissen nog niet volledig ontwikkeld zijn), de kop, ingewanden en tentakels. Trek er de transparante pen uit. Snij in reepjes van ½ centimeter breed. Was nogmaals en droog de reepjes nog eens zorgvuldig.
Bestrooi de reepjes pijlinktvis met zout en wentel ze door de bloem zodat ze er aan alle kanten mee bedekt zijn. Verhit de olie in een pan met zware bodem, doe er als de olie zeer heet is de reepjes pijlinktvis met een paar tegelijk in, frituur ze een minuut of 3 en draai ze eenmaal om zodat ze gelijkmatig bruinen. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Houd warm terwijl u met de overige reepjes evenzo te werk gaat.
Dien heet op en geef er cocktailprikkers bij. In blokjes gesneden komkommer en wat brood zijn hierbij bijzonder lekker.

4 - 6 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Griekenland : De regionale keukens / Pamela Westland

Geen opmerkingen: