PSARI TIGANITO ME MELI (GEBAKKEN VIS MET HONING)
4 moten heilbot of een soortgelijke vis
4 eetlepels bloem
zout
vers gemalen peper
2 eetlepels gedroogde oregano
4 eetlepels olijfolie
25 gram boter
1 middelgrote ui, gepeld en fijngehakt
1,5 deciliter water
2 eetlepels heldere honing
½ theelepel mosterd
SAUS
2 eierdooiers
3 eetlepels citroensap
Veeg de moten vis schoon met een vochtige doek en droog ze zorgvuldig af. Wentel ze door de met zout en peper gemengde bloem.
Verhit de olie met de boter in een grote bakpan en leg er, als het mengsel zeer heet is, de vis in. Laat op hoog vuur 2 - 3 minuten per kant bakken, neem de vis dan uit de pan en draai het vuur lager.
Doe de ui in de pan en laat 3 - 4 minuten bakken. Schep één- of tweemaal om. Schenk er water bij, roer er de honing en de mosterd door, breng op smaak met zout en peper en laat aan de kook komen. Laat 5 minuten pruttelen.
Klop de eieren voor de saus los en klop er dan het citroensap en vervolgens 4 - 5 eetlepels van het vocht uit de pan door. Schenk het mengsel bij de inhoud van de pan, roer zorgvuldig door, leg er de vis in en draai het vuur laag. Laat 2 - 3 minuten heel zachtjes stoven, maar zorg dat de saus niet aan de kook komt.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : visgerecht
bron : Griekenland : De regionale keukens / Pamela Westland
zondag 29 april 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten