zondag 29 april 2018

Perdikes Yiouvetsi (Griekenland)

PERDIKES YIOUVETSI (PATRIJS MET PASTA)

2 opgebonden patrijzen
50 gram boter
1 struik bleekselderij, bijgesneden en in plakjes
1 grote ui, gepeld en in plakjes
450 gram tomaten, ontveld en in plakjes
1 eetlepel rode wijnazijn
1,5 deciliter water
2 laurierbladen
2 eetlepels gehakte marjolein, of 2 theelepels gedroogde oregano
zout
vers gemalen peper
350 gram spaghetti
4 eetlepels slagroom


Smelt de boter in een vuurvaste kasserol en braad er dan de patrijzen onder regelmatig keren aan alle kanten mooi bruin in. Neem de vogels uit de pan. Doe de selderij en ui in de pan en laat al roerend 2 - 3 minuten bakken. Voeg de tomaten, azijn, water en groene kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, doe de patrijzen terug in de kasserol, doe er het deksel op en laat 45 minuten zachtjes stoven. Keer de vogels daarbij minstens eenmaal.
Kook de spaghetti 10 - 12 minuten in ruim kokend water met zout al dente, of volg de aanwijzingen op de verpakking. Giet af boven een vergiet, spoel met heet water en giet dan nogmaals af.
Doe de patrijzen over op een voorverwarmde schaal. Proef de saus en voeg zonodig nog wat zout en peper toe. Mocht de saus te vloeibaar zijn, laat hem dan iets inkoken en roer er vervolgens de slagroom door.
Schep de spaghetti rondom de patrijzen en schenk er de saus overheen.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Griekenland : De regionale keukens / Pamela Westland

Geen opmerkingen: