zondag 29 april 2018

Aubergine of courgette met knoflook en yoghurtsaus (Griekenland)

AUBERGINE OF COURGETTE MET KNOFLOOK EN YOGHURTSAUS

6 lange aubergines of 6 middelgrote courgettes
grof zeezout
3 deciliter gewone yoghurt
3 teentjes knoflook, gesnipperd
olijfolie om te frituren


Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 0,5 centimeter dik, bestrooi ze met zeezout en laat er in 45 minuten het bittere vocht uit trekken. Spoel de plakken af en dep ze droog. Als er courgettes worden gebruikt, worden ze op dezelfde manier in plakken gesneden, maar wordt het zouten achterwege gelaten.
Laat de yoghurt 30 minuten in een theedoek uitlekken en roer er daarna wat zout en de knoflook door. Naar smaak kan er meer of minder knoflook worden gebruikt. Wie wil hakt de knoflook met wat yoghurt fijn in de foodprocessor en roert dit mengsel daarna door de rest van de yoghurt.
Verhit de olie, frituur de groenteplakken met niet teveel tegelijk goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier en geef er een flinke schep yoghurtsaus bij.

6 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De 100 lekkerste gerechten van de Middellandse Zee / Diane Seed

Geen opmerkingen: