PAPOUTSAKIA (GEVULDE AUBERGINES)
2 grote of 4 kleine aubergines
sap van 1 citroen
500 gram mager lamsgehakt
2 uien
1 gepeld en fijngesnipperd teentje knoflook
2 eieren
3 eetlepels paneermeel
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eetlepels tomatenpuree
zout
peper
4 eetlepels Griekse of Parmezaanse kaas
10 eetlepels olijfolie
De aubergines in de lengte halveren en van de zaden ontdoen, met citroensap besprenkelen. het lamsgehakt met de fijngesnipperde uien, het teentje knoflook, de eieren, het paneermeel, de peterselie en de tomatenpuree goed vermengen, op smaak brengen met peper en zout en wat van het auberginevlees erbij doen. Met dit mengsel de aubergines vullen en met geraspte kaas bestrooien. De olie in een vuurvaste schaal gieten, de aubergines erin leggen en in een voorverwarmde oven 30 - 40 minuten bakken.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Griekse keuken / Holger Hofmann
maandag 30 april 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten