MELITSANES SALATA (AUBERGINESALADE)
2 middelgrote aubergines
2 sneden wittebrood zonder korst
2 eetlepels room
2 teentjes knoflook
zout
sap van 1 citroen
peper
2 eetlepels geraspte amandelen
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
5 eetlepels olijfolie
GARNERING
1 groene paprika
1 kleine tomaat
3 hardgekookte eieren
De aubergines op aluminiumfolie direct op de ovenplaat leggen en in een flink hete oven zacht laten worden. Het wittebrood in de room weken. De knoflook persen samen met wat zout. De aubergines schillen en in een schaal met een houten lepel (van metaal worden ze zwart) fijnstampen. Het citroensap, wittebrood, knoflook, zout, peper, geraspte amandelen en kaas samen met de olie erdoor roeren. De salade koud laten worden. Vlak voor het serveren met reepjes paprika, stukjes tomaat en in vieren gedeelde eieren garneren.
4 personen
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Griekenland
gerechtsoort : salade
bron : Originele Griekse keuken : Oorspronkelijke recepten en praktische tips / Adelheid Vossiniotis
maandag 30 april 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten