GARITHES SALATA (GARNALENSALADE)
500 gram verse grote garnalen in hun schaal of 300 gram ingevroren garnalen
ruim 1 liter water
½ kopje azijn
SAUS
sap van 1 citroen
2 - 3 eetlepels mayonaise
of
1 bosje peterselie
sap van 1 citroen
1 - 2 eetlepels olijfolie
De garnalen onder stromend koud water afspoelen. Het water aan de kook brengen; als het flink borrelt, de garnalen toevoegen en het water op een hoog vuur weer vlug aan de kook brengen. De azijn toevoegen en de garnalen 12 minuten laten koken. De garnalen met een schuimspaan uit het kooknat halen, een beetje laten afkoelen en de schalen verwijderen. De koppen eraf trekken en weggooien, de darmdraad, die aan de bovenkant midden over de kromming loopt, eveneens verwijderen. Grotere garnalen een keer doorsnijden. Voor de vinaigrette ofwel het citroensap door de mayonaise roeren of de fijngehakte peterselie vermengen met het citroensap en de olijfolie. De garnalen met de vinaigrette aanmaken.
4 personen
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Griekenland
gerechtsoort : salade
bron : Originele Griekse keuken : Oorspronkelijke recepten en praktische tips / Adelheid Vossiniotis
maandag 30 april 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten