maandag 30 april 2018

Patsaria Salata (Griekenland)

PATSARIA SALATA (BIETENSALADE)

In Griekenland gebruikt men voor bietensalade ook de groene bladeren en de stelen van de bieten.

1 kilogram bieten
zout
1 grote ui
1 snufje peper
3 - 4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels azijn


Van de bieten de bladeren en stelen verwijderen. De bieten onder stromend water grondig afborstelen, in kokend water met zout leggen en afgedekt 30 minuten laten koken. Ook de stelen en de bladeren wassen. De stelen in 6 centimeter lange stukken snijden en na de eerste 30 minuten kooktijd bij de bieten leggen. Na wederom 30 minuten ook de bladeren toevoegen en alles nog eens 30 minuten laten koken. De bieten uit het water halen, enigszins laten afkoelen, schillen en in schijven snijden. De stelen en bladeren in kleine stukjes snijden en met de schijfjes vermengen. De ui schillen, in kleine stukjes snijden en met het zout, de peper, olie en azijn door de salade scheppen en goed laten intrekken.

4 personen

marineertijd / voor- / bereidingstijd : 20 / 20 / 90 minuten

gebied : Griekenland
gerechtsoort : salade

bron : Originele Griekse keuken : Oorspronkelijke recepten en praktische tips / Adelheid Vossiniotis

Geen opmerkingen: