woensdag 2 mei 2018

Kalte Forellenfilets (Midden-Europa)

KALTE FORELLENFILETS (KOUDE FOREL)

2 koppen visbouillon of zout water
4 kleine forellen, schoongemaakt
1 hardgekookt ei in plakjes
1 kopje sperziebonen, gekookt en fijngehakt
1 zwarte truffel, fijngehakt (facultatief)
aspic
1 kopje mayonaise


Breng visbouillon of zout water zachtjes aan de kook in een ondiepe pan en leg de forellen erin. Draai het vuur laag, sluit de pan en laat het ongeveer 4 minuten zacht koken. Haal de forel voorzichtig uit het kookvocht en laat ze afkoelen. Fileer de vis en verwijder de huid, maar laat in het midden een reep van 1½ tot 2½ centimeter zitten. Schik de filets op een platte schaal en versier de schotel met plakjes ei, sperziebonen en truffel. Maak de aspic volgens recept en schep een paar lagen van de stroperige vloeistof over de vis, laat iedere laag in de koelkast afkoelen.
Serveer koud met mayonaise.

4 personen

gebied : Midden-Europa
gerechtsoort : visgerecht

bron : Zwitserland - Oostenrijk - Tsjechoslowakije - Hongarije - Roemenië (Bruna Culinair) / Eva Bakos en Albert Kofranek

Geen opmerkingen: