woensdag 2 mei 2018

Aspic (Midden-Europa)

ASPIC

4½ deciliter kippenbouillon
1 eiwit, losgeklopt
1 eierschaal
1 pakje smaakloze gelatine
2 eetlepels water


Meng de bouillon met eiwit en eierschaal in een pan en breng het mengsel aan de kook, flink kloppend met een garde. Klop daarna niet meer, draai het vuur laag en laat het 10 minuten sudderen. Zeef de bouillon dan zorgvuldig door een paar lagen kaasdoek in een schaal. Strooi de gelatine in het water om het te laten weken. Voeg de gelatine dan bij de hete bouillon onder voortdurend roeren om het te laten oplossen. Laat de aspic afkoelen.
Schep de aspic, als die stroperig is geworden, in lagen over een koud gerecht zoals gekookte eieren of forelfilets. Laat een laag steeds stollen in de koelkast voor er een volgende laag aspic overheen geschept wordt.

4 personen

gebied : Midden-Europa
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Zwitserland - Oostenrijk - Tsjechoslowakije - Hongarije - Roemenië (Bruna Culinair) / Eva Bakos en Albert Kofranek

Geen opmerkingen: