woensdag 2 mei 2018

Truite à l'Ardennaise (Ardennen, Luxemburg)

TRUITE Á L’ARDENNAISE (FOREL UIT DE ARDENNEN)

2½ deciliter witte wijn
1½ deciliter water
2 worteltjes
1 kleine prei
3 takjes peterselie
1 laurierblad
1 kruidnagel
½ theelepel tijm
zout
peper
4 forellen
1 eetlepel maïzena
30 gram zachte boter
1 eetlepel gehakte peterselie


Doe de witte wijn en het water in een pan. Maak de worteltjes en prei schoon en snij ze in plakken. Voeg worteltjes, prei, peterselie, laurierblad, kruidnagel, tijm, zout en peper aan het vocht toe. Breng het vocht aan de kook, zet de vlam laag en laat het 30 minuten zachtjes doorkoken. Leg de forellen in het vocht en pocheer ze 8 - 10 minuten. Haal de forellen uit de bouillon met behulp van een schuimspaan. Leg ze voorzichtig op een voorverwarmde schaal. Zeef de bouillon en laat deze tot 3 deciliter inkoken. Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water. Schenk de aangemengde maïzena onder goed roeren bij de bouillon. Voeg steeds kleine klontjes boter aan de bouillon toe en klop eerst met een garde tot de boter in de saus is opgelost vóór een nieuw klontje boter wordt toegevoegd. Schenk de saus over de forel en bestrooi deze met de fijngehakte peterselie.

4 personen

gebied : Ardennen, Luxemburg
gerechtsoort : visgerecht

bron : Een Culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: