donderdag 3 mei 2018

Petites Truites de Rivière au Bleu (Zwitserland)

PETITES TRUITES DE RIVIÈRE AU BLEU (BLAUWE BEEKFOREL)

Kies voor dit gerecht kleine forellen, die het liefst vlak voor het koken moeten worden gedood.

4 kleine forellen
2 eetlepels warme azijn
visbouillon
peterselie
schijfjes citroen
gesmolten boter


Maak de vis schoon maar ontschub hem niet, want anders verliest hij zijn mooie blauwe kleur. Houd de visbouillon gereed. Doe de vis in een ovenvaste schaal en besprenkel hem met twee eetlepels warme azijn. Giet er zoveel bouillon bij dat de vis onderstaat. Kook 5 - 6 minuten in een vrij warme oven (175°C) of tot de vis gaar is. Let erop dat hij niet te gaar wordt. Giet de bouillon af en serveer de vis meteen, gegarneerd met peterselie en schijfjes citroen. Geef er apart gesmolten boter bij.
Kleine karpers kunnen op dezelfde manier worden klaargemaakt. Net zoals de forel worden ze dan blauw.

4 personen

gebied : Zwitserland
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Zwitserse keuken / Anna Mason

Geen opmerkingen: