donderdag 3 mei 2018

Hecht nach Neuenburger Art (Neuchâtel, Zwitserland)

HECHT NACH NEUENBURGER ART (NEUENBURGER SNOEK)

1 snoek van 1 kilogram
3 eetlepels olijfolie
zout
1 ei
150 gram bloem
3 eetlepels witte wijn
frituurvet
citroen


Maak de snoek schoon en snijd hem in schijven van 1 centimeter. Klop het ei los en vermeng het met drie eetlepels olijfolie, een gelijke hoeveelheid water, een snufje zout en de bloem tot een gladde pap, waar u lepel voor lepel drie eetlepels wijn doorroert.
Rol de schijfjes snoek door het beslag en bak ze vervolgens drie minuten in heet frituurvet.
Garneer ze met schijfjes citroen.

4 personen

gebied : Neuchâtel, Zwitserland
gerechtsoort : visgerecht

bron : Het komplete kookboek / Maria May

Geen opmerkingen: