BONDELLES (OF BERGFOREL) IN NEUCHÂTELLER SAUS
Bondelle is een heerlijke vis, die gevangen wordt in het meer van Neuchâtel. (Ter vervanging kan iedere vis die gepocheerd kan worden voor dit gerecht worden gebruikt). Dit meer is ook befaamd om zijn zalmforel, die op dezelfde manier als de bondelle kan worden bereid en koud of warm kan worden geserveerd met Neuchâteller saus of met mayonaise waaraan een beetje stijfgeklopte room is toegevoegd.
bondelle (of bergforel)
witte wijn
water
bouquet garni
zout
25 gram boter
25 gram bloem
kleine gekookte uitjes
½ theelepel Franse mosterd
citroensap
De vis schoonmaken, ontschubben en wassen. Een bouillon maken van half om half witte wijn en water, bouquet garni en wat zout. Daarin de vis afhankelijk van zijn grootte 10 - 15 minuten pocheren. De vis eruit tillen en warm houden, terwijl ondertussen de saus wordt gemaakt. Zeef de bouillon waarin de vis is gepocheerd. Smelt 25 gram boter in een kleine pan en meng er 25 gram bloem doorheen. Voeg langzaam 0,375 liter gezeefde bouillon toe en roer op een laag vuur tot de saus glad en dik is. Doe er wat kleine gekookte uitjes, ½ theelepel Franse mosterd, 0,15 liter witte wijn en wat citroensap bij.
Serveer met gekookte aardappels.
4 personen
gebied : Neuchâtel, Zwitserland
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Zwitserse keuken / Anne Mason
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten