TRUITES AUX AMANDES (FOREL MET AMANDELEN)
4 forellen
zout
citroensap
bloem
braadvet
1 glas rode wijn
2 theelepels aardappelmeel
100 gram amandelschilfers
Maak de forellen schoon, wrijf ze in met zout en citroensap, laat even intrekken en dep ze droog. Wentel ze door de bloem, schud het overtollige eraf en bak ze in heet vet aan alle kanten bruin. Leg ze op een voorverwarmde schotel.
Giet de wijn bij het braadvet, roer de aanbaksels los en laat even doorkoken. Roer wat koud water door het aardappelmeel en bind hiermee de saus. Rooster de amandelschilfers even en strooi ze over de forellen. Begiet de vis met de saus en serveer direct.
4 personen
gebied : Zwitserland
gerechtsoort : visgerecht
bron : Groot Europees kookboek / Phoenix
vrijdag 4 mei 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten