vrijdag 4 mei 2018

Forel met granaatappel (Israël)

FOREL MET GRANAATAPPEL

1 grote granaatappel
4 verse forellen
1 ui, gesnipperd
100 gram boter
zout
peper
mespunt gemalen kardamom
2 teentjes knoflook, gesnipperd
100 gram pecannoten of walnoten, grof gehakt
2 theelepels azijn


Halveer de granaatappel en pel er voorzichtig de ‘bessen’ of ‘zaden’ uit. Maak de vissen schoon, spoel ze af en dep ze droog. Verwijder de graten van kop tot staart en zorg ervoor dat de vissen aan de rugzijde heel blijven. Wrijf ze in met azijn, zowel van binnen als van buiten. Fruit de ui in een klontje van de boter. Bestrooi de vissen aan de binnenkant met zout, peper en kardamom en vul ze met de zaden van de granaatappel, de gefruite ui, de knoflook, de pecannoten of walnoten en een klontje boter. Maak de buikopening met behulp van houten cocktailprikkers dicht.
Leg de vissen in een met boter bestreken ovenvaste schaal. Schuif de schaal 12 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. Serveer de vissen op een bedje tuinkers of waterkers en garneer met de resterende zaden van de granaatappel.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : visgerecht

bron : De smaak van Israël : Een Mediterraan feest / Avi Ganor en Ron Maiberg

Geen opmerkingen: