vrijdag 4 mei 2018

Poached Mackerel with Herb Butter Sauce (Ierland)

POACHED MACKEREL WITH HERB BUTTER SAUCE (GEPOCHEERDE FOREL MET KRUIDENBOTERSAUS)

6 forel- of tongfilets à 125 gram
zout
peper
2 eidooiers
1 theelepel Franse mosterd
3 eetlepels fijngesneden kruiden (peterselie, kervel, bieslook)
175 gram roomboter


Filets met 1 theelepel zout in 1 ½ liter kokend water, van vuur af, in 5 minuten gaar laten worden. Dooiers met mosterd en 2 eetlepels kruiden loskloppen. Boter verwarmen en erdoor kloppen tot gebonden saus. Vis serveren met saus en rest van kruiden.

6 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Ierland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair januari 1995

Geen opmerkingen: