zaterdag 5 mei 2018

Rode kool met vijgen en sinaasappel

RODE KOOL MET VIJGEN EN SINAASAPPEL

3 sinaasappels
4 gedroogde vijgen
1 kleine rode kool (750 gram)
1 ui
3 eetlepels geraspte kokos
1 eetlepel boter of margarine
1 eetlepel kerriepoeder
zout
peper


2 Sinaasappels uitpersen. Vijgen in kleine stukjes snijden en in kommetje doen. Sinaasappelsap erover schenken. Vijgen 4 uur laten weken. Andere sinaasappel schillen en witte vliesjes verwijderen. In plakken snijden. Van rode kool lelijk blad verwijderen. Kool in vieren snijden, stronk verwijderen en in dunne reepjes snijden of schaven. Ui pellen en fijn snipperen. In droge koekenpan geraspte kokos goudbruin roosteren.
In braadpan boter verhitten. Ui met kerriepoeder 1 minuut zachtjes bakken. Rode kool erdoor scheppen. Vijgen met sinaasappelsap en zout toevoegen. Met deksel op pan rode kool in 40 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaal. Plakken sinaasappel erop leggen. Kokos erover strooien.
Lekker bij varkenshaasje en aardappelkroketjes.

4 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 45 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip januari 1988

Geen opmerkingen: