zaterdag 5 mei 2018

Chakchouka (Tunesië)

CHAKCHOUKA (GROENTENOMELET)

Tunesië is een populaire vakantiebestemming voor zonzoekers, en tegenwoordig gaan er tweemaal zoveel toeristen naartoe als naar het buurland Marokko. Deze omelet lijkt wel wat op de eggeh-gerechten uit dit gebied, die warm of koud worden opgediend. Het is een smakelijke toevoeging aan uw repertoire van snelle gerechten.

6 eieren
4 eetlepels melk
1 ui, in dunne ringen gesneden
½ groene paprika, in reepjes
4 tomaten, in kleine stukjes gesneden
½ theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
olie
zout


Fruit de ui in de olie tot hij goudbruin is. Voeg dan de paprika toe en bak deze gedurende 2 minuten. Doe dan de tomaten, komijn, koriander en zout erbij, en laat alles nog 10 minuten op een matige warmtebron gaar worden.
Klop de eieren los en voeg de melk toe. Voeg warmte toe en schenk het eimengsel over de groenten. Bak de omelet 2 minuten, tot de onderkant mooi bruin is.
Laat de grill heet worden en laat de bovenkant in een paar minuten mooi goudbruin worden. Dien direct op.

4 - 6 personen

voor- / bereiding : 5 / 15 minuten

land : Tunesië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells

Geen opmerkingen: