vrijdag 16 mei 2008

Pogatsja (Joegoslavië)

POGATSJA

Gebak met pruimen. Voor dit cakeachtige gebak kunt u ook aardbeien of
perziken gebruiken. Eigenlijk is elke fruitsoort goed, zolang hij maar
stevig is. De cake zelf moet heel luchtig zijn en is ook erg lekker als u er
extra slagroom bij serveert.

4 eidooiers
150 gram suiker
1 citroen, uitgeperst
geraspte schil van een citroen
1 borrelglaasje rum
½ pakje bakpoeder
175 gram maïzena
1 eetlepel boter
500 gram pruimen
100 gram poedersuiker (garnering)

Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de eidooiers met de suiker, het citroensap, de geraspte schil van de
citroen en de rum. meng het bakpoeder met de maïzena en voeg dit mengsel
beetje voor beetje bij het ei- en suikermengsel en kneed dit tot een glad
deeg.
Neem een springvorm en vet die in met de boter. Doe het deeg in de vorm en
strijk het glad.
Halveer de pruimen, haal de pitten eruit, leg ze op het deeg en druk ze een
beetje in het deeg. Zet de vorm ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde
oven. Probeer met een breinaad f satéstokje of de cake gaar is.
Bestrooi de cake met suiker.

4 personen

land : Joegoslavië
gerechtsoort : gebak

bron : Eten bij de buren : 14 buitenlandse keukens in Nederland / interviews
Dido Michielsen, recepten Saskya Budding e.a.

Geen opmerkingen: