vrijdag 16 mei 2008

Joegoslavisch kastanjebrood (Joegoslavië)

JOEGOSLAVISCH KASTANJEBROOD

500 gram gekookte en gepelde kastanjes
75 gram suiker
75 gram boter
100 gram bittere chocolade
50 gram boter
stijfgeklopte slagroom

Maal of stamp 500 gram gekookte en gepelde kastanjes fijn en meng er 75 gram
suiker en 75 gram boter door. Vorm er een platte koek van. Smelt 100 gram
bittere chocolade tezamen met 50 gram boter, roer goed door en laat het
mengsel wat afkoelen. Strijk de helft ervan uit over de kastanjekoek en rol
deze op. Geef er een vrij platte broodvorm aan en strijk de rest van de
chocolade erover uit. Laat de chocolade hard worden en snijd het brood in
plakken. Geef er stijfgeklopte slagroom bij.

4 personen

land : Joegoslavië
gerechtsoort : gebak

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: