vrijdag 16 mei 2008

Maïsbrood (Joegoslavië)

MAÏSBROOD

Hoewel er in dit recept wordt uitgegaan van een gewone broodvorm, zou u het
brood ook rond kunnen maken, zoals de oude tradities dat voorschrijven. Houd
in dat geval rekening met de baktijd, die korter moet zijn.

600 gram maïsmeel
180 gram margarine
5 eieren
zout
½ liter melk

Maak een glad deeg door meel, margarine, eieren, zout en de helft van de
melk te mengen. Voeg daarna de rest van de melk toe en kneed er een mooi
deeg van.
Zet de oven aan op 200°C.
Doe het deeg in een broodvorm en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven.
Snijd het brood in plakken en bak de sneden nogmaals 20 minuten in de oven
vlak voordat u het opdient.

4 personen

land : Joegoslavië
gerechtsoort : brood

bron : Eten bij de buren : 14 buitenlandse keukens in Nederland / interviews
Dido Michielsen, recepten Saskya Budding e.a.

Geen opmerkingen: