vrijdag 16 mei 2008

Turkse koffie (Joegoslavië)

TURKSE KOFFIE

Naast jenever en wijn kan men de koffie als de nationale drank van
Joegoslavië beschouwen. Bier is niet bijzonder in trek, hoewel er in alle
grote steden moderne brouwerijen zijn, die een - voor Midden-Europese
maatstaven - prima product afleveren.

1½ kop water
2 theelepels suiker (of een klontje)
2 theelepels gemalen koffie

Doe de gemalen koffie in een pannetje. Breng het water afzonderlijk aan de
kook en giet het daarna bij de koffie. Zet de koffie op het vuur en kook
haar even op. Schenk de koffie dan in kopjes waar van tevoren de suiker al
in is gedaan. Soms knabbelt men de suikerklontjes ook apart, tijdens het
koffiedrinken.

1 persoon

land : Joegoslavië
gerechtsoort : drank

bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige
Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: