vrijdag 16 mei 2008

Machan yokan (Japan)

MACHA YOKAN (RODE BOONTJES IN GELEI)

250 gram rode boontjes (azuki)
2 repen agar-agar
200 gram suiker
zout
groene theepoeder

Was de azukiboontjes en laat ze een etmaal in ruim water weken. Laat ze
daarna uitlekken. Zet ze op met ruim water en kook ze gaar.
Week de agar-agar gedurende 20 minuten in ruim water.
Laat ze daarna drogen en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Meet hierna de hoeveelheid af. Leg ze in een pan en voeg 5 x de gemeten
hoeveelheid aan water toe. Roer er 100 gram suiker door en breng daarna
alles aan de kook. Reken op een kooktijd van 15 minuten. De agar-agar dient
volledig te worden opgelost in het water.
Schep daarna de gare en uitgelekte boontjes en de rest van de suiker en een
mespuntje zout erdoor. Schep alles goed met een houten spatel om en laat
alles nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Doe daarna alles over in een met koud water omgespoelde vorm. Laat alles
afkoelen en plaats de vorm daarna nog enkele uren in de koelkast. Stort het
gerecht op een schaal. Snijd het in plakken (bij voorkeur rechthoekige
plakken van 4,5 x 2 centimeter) en bestrooi de bovenzijden ervan met groene
theepoeder.

4 - 6 personen

land : Japan
gerechtsoort : nagerecht

bron : Een reis om de wereld in 80 recepten / Claude Lebey

Geen opmerkingen: