KOUDE AUBERGINES MET PIKANTE CHINESE PINDADRESSING
4 kleine Aziatische of westerse aubergines van elk 275 gram en 15 centimeter lengte
6 theelepels verse koriandersteeltjes, fijngesneden
SAUS
6 theelepels pindakaas (indien mogelijk vers van de natuurvoedingswinkel)
6 theelepels sojasaus
6 theelepels witte-wijnazijn
3 theelepels Chinese Shaoxing-wijn of droge sherry
1 eetlepel sesamolie
3 theelepels poedersuiker
1 theelepel zout
½ - 1 theelepel Chilipasta met sojabonen of Chilipasta met knoflook
1 theelepel gember, geschild en zeer fijn gehakt
4 eetlepels verse korianderblaadjes, fijngehakt
Snijd de aubergines in de lengte in vieren, snijd ze dan in stukken van 7 centimeter. Stoom de stukken 10 – 15 minuten bij hoge temperatuur, of totdat ze zacht zijn.
Doe ondertussen alle ingrediënten voor de saus, behalve de korianderblaadjes, in een kom en schep ze goed door elkaar.
Schep de aubergines voorzichtig uit het stoommandje als ze zacht zijn en schik in een enkele laag netjes op een groot bord. Roer de saus door. Voeg de korianderblaadjes toe en roer weer door. Schenk de saus gelijkmatig over de aubergines. Strooi de gesneden koriandersteeltjes eroverheen. Serveer op kamertemperatuur of koud.
4 personen
gebied : Hongkong, China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Madhur Jaffrey’s vegetarische gerechten : Een standaardwerk met meer dan 600 recepten uit de hele wereld / Madhur Jaffrey
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten