‘FISH-FRAGRANT’ AUBERGINE MET TAHOE
Dit is een variant op een favoriet Sichuangerecht. Het bevat helemaal geen vis, maar wordt ‘fish-fragrant’of yu xiang genoemd vanwege de bouillon waarin het wordt bereid. Je kunt voor dit gerecht de paarse aubergines gebruiken, maar probeer nog liever een Aziatische soort te vinden, die zoeter en zachter zijn. Traditioneel wordt de aubergine in olie gefrituurd om een romige textuur te verkrijgen, maar deze versie is gezonder en net zo lekker.
2 eetlepels arachideolie
1 aubergine, in repen
2 tenen knoflook, geplet en fijngehakt
2½ centimeter verse gemberwortel, geschild en geraspt
1 rode chilipeper, zonder de zaadjes fijngehakt
1 eetlepel chilibonensaus
200 gram verse stevige tahoe, uitgelekt, in blokjes van 1½ centimeter
1 bosui, fijngesneden
SAUS
1 deciliter koude groentebouillon
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel Chinkiang zwarte rijstazijn of balsamicoazijn
1 eetlepel maïzena, glad geroerd met 1 eetlepel water
Verhit een wok op hoog vuur tot hij gaat roken en doe de helft van de arachideolie erin. Doe de aubergine erin en roerbak tot hij bruin is, roerbak nog 5 minuten tot hij gaar is. Voeg tijdens deze laatste 5 minuten steeds druppels water toe om wat stoom te creëren zodat de aubergine echt zacht wordt. Schep de repen op een bord en zet opzij.
Zet de wok weer op hoog vuur en doe de achtergehouden olie erin. Roerbak nu knoflook, gember, chilipeper en chilibonensaus een paar seconden. Schep de gare aubergine erdoor, gevolgd door de ingrediënten voor de saus, roer de tahoe erdoor en breng alles aan de kook.
Laat de saus koken tot hij is gebonden en roer de bosui erdoor. Neem de wok van het vuur en serveer het gerecht meteen met pandanrijst.
2 - 4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 8 minuten
gebied : Sichuan, China
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Ching’s take-away : 110 Snelle en gezonde Chinese favorieten / Ching-He Huang
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten