WITLOOF MET EIEREN (EIEREN OP Z’N BRUSSELS)
8 stronkjes witlof
40 gram boter
25 gram bloem
¼ liter bouillon
4 eieren
Snijd het onderste schijfje van de lofstronkjes weg en hol ze enigszins uit. Smelt een klein beetje boter in een stoofpan, leg de stronkjes lof erop, voeg wat heet water toe en laat het lof zo zachtjes gaar stoven. Maak een saus door 30 gram boter te smelten, er de bloem door te roeren tot een papje, de (goed op smaak gebrachte) bouillon toe te voegen en dit al roerend tot saus te laten binden. Schik het lof in een ovenvaste schaal, met het eigen stoofvocht. Giet de saus erover en breek hierboven de eieren. Zet de schaal in de oven tot het wit is gestold, maar de dooier nog vloeibaar is.
Opdienen met aardappelpuree of frieten.
4 personen
gebied : Brussel, België
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten