woensdag 17 juli 2024

Erwtjes met asperges (Vlaanderen, België)

ERWTJES MET ASPERGES

De twee heerlijkste groenten van de jonge zomer met elkaar in één luxueus groentegerecht.

500 gram doperwten
500 gram (dunne) asperges
het zachte gele binnenste van een krop sla
1 bosje lente-uitjes
boter
schepje suiker
zout


Dop de erwtjes. Gebruik van de asperges de bovenste helft en schil die voorzichtig (groene asperges, ook heel geschikt voor dit gerecht, hoeven niet geschild te worden). Snijd de sla in dunne sliertjes, maak de uitjes schoon en gebruik alleen het witte gedeelte. Smelt een klont boter van 40 à 50 gram, leg er de uitjes en de sla in en laat dit heel even fruiten. Schep er de erwtjes bovenop met de asperges, voeg de suiker toe, een snufje zout en enkele lepels warm water. Laat dit met het deksel op de pan zachtjes gaar stoven. Twintig minuten zal wel voldoende zijn.
Schep de groenten uit de pan in een verwarmde schaal. Laat zo nodig het stoofvocht even inkoken en giet het erover. Strooi er ten slotte peterselie op.
Een kalfskotelet en gebakken aardappeltjes zullen hiermee een goede combinatie vormen.

4 personen

gebied : Vlaanderen, België
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born

Geen opmerkingen: