MECHELSE BLOEMKOOLSOEP
1 klein bloemkooltje
1 preitje of enkele lente-uitjes
enkele takjes selderij
1 uitje
1 à 2 aardappelen
1 liter bouillon
½ liter melk
klontje boter
kervelblaadjes
Verdeel de bloemkool in roosjes en houd daarvan enkele apart. Snijd de rest van de groenten in stukjes, evenals de aardappelen en breng dit met het grootste deel van de bloemkool aan de kook in 1 liter bouillon. Laten doorkoken tot de groenten zacht zijn en wrijf ze door de zeef in de bouillon. Voeg de gekookte melk toe en een klontje boter en laat weer goed warm worden. In die tussentijd zijn de achtergehouden bloemkoolroosjes net gaar gekookt, zodat ze nog even weerstand geven onder de tanden. Voeg ze aan de soep toe en strooi er wat kervel over. Geef er gebakken blokjes brood bij.
4 personen
gebied : Mechelen, Vlaanderen, België
gerechtsoort : soep
bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten