TATJESPAP
Heel eenvoudig, goedkoop, en op een zomerdag heel verfrissend, is dit West-Vlaamse gerecht, dat het midden houdt tussen soep en puree.
1 kilogram aardappelen
¾ liter karnemelk (‘botermelk’ op z’n Vlaams)
peper
zout
100 gram boter
handvol zuring
bieslook of lente-uitjes
Kook de aardappelen gaar en druk ze tot puree. Breng al roerend de karnemelk aan de kook met de fijngehakte zuring en klop dit door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout. Laat de boter mooi goudbruin worden en meng die erdoor. Strooi er gehakte bieslook of in zeer dunne ringetjes gesneden lente-uitjes over, eventueel ook stukjes tomaat.
4 personen
gebied : West-Vlaanderen, België
gerechtsoort : soep
bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten