CHEESECAKE (ZOETE ROOMKAASTAART)
21 San Franciscokoekjes (¾ pak)
60 gram boter of margarine
150 gram suiker
3 eieren (nummer 3)
450 gram zachte Mon Chou
2 zakjes vanillesuiker
40 gram bloem
zout
2 eetlepel citroensap
¼ liter slagroom
Oven voorverwarmen op 160°C. In plastic zak koekjes doen en op plank leggen. Met deegroller koekjes fijn verkruimelen. In kom doen. In steelpan boter smelten. Gesmolten boter en 1½ eetlepel suiker door koekkruim roeren. Op bodem van springvorm (doorsnede 24 centimeter) uitspreiden. Met bolle kant van lepel op bodem aandrukken. Tot gebruik springvorm in koelkast zetten. Boven 2 kommen eieren splitsen. Aan dooiers toevoegen: Mon Chou, vanillesuiker en helft van rest van suiker. Tot glad mengsel kloppen. Erdoor kloppen: bloem, snufje zout, citroensap en slagroom. Eiwitten bijna stijfkloppen. Al kloppende rest van suiker toevoegen. Blijven kloppen tot stijve pieken ontstaan. Mon Choumengsel door eiwit mengen. Mengsel over springvormbodem uitspreiden. Op rooster in midden van oven, taart in 1½ uur gaar en lichtbruin bakken. Taart koud laten worden. Rand van springvorm verwijderen. Taart afgedekt minstens 3 uur in koelkast zetten.
Taart in 8 punten snijden.
8 personen
voedingswaarde : 575 kcal p.p.
voorbereidings - / wacht- / bereidingstijd : 75 /180 / 5 minuten
gebied : Verenigde Staten
gerechtsoort : gebak
bron : Tip juni 1988
donderdag 13 juni 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten