AARDBEIENBONBONS
1 kleine sinaasappel
15 aardbeien
15 gepelde hazelnoten
1 deciliter rum
1 pakje chocoladeglazuur
Sinaasappel halveren. Helften met bolle kant naar boven op bord leggen. Aardbeien wassen en kroontje verwijderen. (Eventueel met scherp mesje aan bovenkant tot middenin insnijden.) Hazelnoten erin drukken. In schaal leggen en met rum besprenkelen. 15 Minuten in laten trekken. In steelpan glazuur maken volgens gebruiksaanwijzing. Glazuur over aardbeien schenken. In elke aardbei cocktailprikker steken. Aardbeien met cocktailprikkers in sinaasappelhelften steken. Glazuur in 30 minuten hard laten worden. Prikkers verwijderen. Bonbons op schaaltje leggen.
Omdat de aardbeien vocht loslaten, kunt u de bonbons niet langer dan 1 dag bewaren.
15 personen
gerechtsoort : snoep
bron : Tip juni 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten