donderdag 13 juni 2024

Chocolate Chip Cookies (Verenigde Staten)

CHOCOLATE CHIP COOKIES (KOEKJES MET STUKJES CHOCOLADE)

250 gram bittere chocolade
275 gram bloem
zout
175 gram boter of margarine
100 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
200 gram bruine basterdsuiker
2 eieren (nummer 2)


Oven voorverwarmen op 200°C. Chocolade in stukjes van ½ - 1 centimeter snijden. Boven kom bloem en 1 theelepel zout zeven. In andere kom doen: boter, suiker, vanillesuiker en basterdsuiker. Met mixer boter romig kloppen. Eieren erdoor kloppen. Bloem in gedeelten erdoor kloppen. Nog 2 minuten kloppen. Chocolade erdoor scheppen. Op bakplaat (niet invetten) 12 bergjes deeg (½ - ¾ eetlepel) scheppen, 5 centimeter van elkaar. In midden van oven, koekjes in 10 – 15 minuten gaar bakken. Met pannenkoekmes koekjes van bakplaat schuiven en op taartrooster leggen. Koud laten worden. Met keukenpapier bakplaat schoonvegen. Op zelfde manier nog 2 bakplaten met koekjes bakken. Tot gebruik koekjes in trommel bewaren.
Koekjes op schaal leggen of in glazen stolp doen.

48 koekjes

voedingswaarde : 100 kcal per stuk
voor- / bereidingstijd : 75 / 2 minuten

gebied : Verenigde Staten
gerechtsoort : gebak

bron : Tip juni 1988

Geen opmerkingen: