CHOCOLATE CHIP COOKIES (KOEKJES MET STUKJES CHOCOLADE)
250 gram bittere chocolade
275 gram bloem
zout
175 gram boter of margarine
100 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
200 gram bruine basterdsuiker
2 eieren (nummer 2)
Oven voorverwarmen op 200°C. Chocolade in stukjes van ½ - 1 centimeter snijden. Boven kom bloem en 1 theelepel zout zeven. In andere kom doen: boter, suiker, vanillesuiker en basterdsuiker. Met mixer boter romig kloppen. Eieren erdoor kloppen. Bloem in gedeelten erdoor kloppen. Nog 2 minuten kloppen. Chocolade erdoor scheppen. Op bakplaat (niet invetten) 12 bergjes deeg (½ - ¾ eetlepel) scheppen, 5 centimeter van elkaar. In midden van oven, koekjes in 10 – 15 minuten gaar bakken. Met pannenkoekmes koekjes van bakplaat schuiven en op taartrooster leggen. Koud laten worden. Met keukenpapier bakplaat schoonvegen. Op zelfde manier nog 2 bakplaten met koekjes bakken. Tot gebruik koekjes in trommel bewaren.
Koekjes op schaal leggen of in glazen stolp doen.
48 koekjes
voedingswaarde : 100 kcal per stuk
voor- / bereidingstijd : 75 / 2 minuten
gebied : Verenigde Staten
gerechtsoort : gebak
bron : Tip juni 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten