donderdag 13 juni 2024

Kabeljauwsalade met paprika

KABELJAUWSALADE MET PAPRIKA

1 visbouillontablet
400 gram kabeljauwfilet
1 sjalotje
1 blikje doperwten zeer fijn (nettogewicht 200 gram)
½ groene paprika
½ rode paprika
100 gram magere kwark
½ eetlepel mosterd
1 eetlepel magere slasaus
zout
peper
worcestershiresaus
2 eetlepels tomatenketchup
2 takjes peterselie


In pan met 2 deciliter water en bouillontablet, vis in 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Met schuimspaan uit pan nemen. Op plank in stukjes snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In zeef doperwten uit laten lekken. Paprika’s wassen. Zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden.
In kom doen: kwark, mosterd, slasaus, zout, peper, 3 druppels worcestershiresaus, tomatenketchup, sjalotje, doperwten en paprika’s. Door elkaar scheppen. Peterselie erboven fijnknippen. Vis toevoegen en erdoor scheppen. Afgedekt in koelkast in 1 uur koud laten worden. Op schaal scheppen.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : Tip juni 1988

Geen opmerkingen: