FUDGE BROWNIES (CHOCOLADE-WALNOTENGEBAK)
100 gram gepelde walnoten
200 gram pure chocolade
100 gram boter of margarine
3 eieren (nummer 2)
zout
75 gram suiker
100 gram bruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
Walnoten grof hakken. Oven voorverwarmen op 175°C. Bakvorm van 24 x 24 centimeter invetten. Pan voor helft met water vullen. Water tegen de kook aanbrengen. Andere pan erin zetten (= au bain-marie). Hierboven chocolade in stukjes breken. Boter toevoegen. Laten smelten. In kom doen: eieren, snufje zout, suiker, basterdsuiker en vanillesuiker. Met mixer in 2 minuten schuimig kloppen. Chocolade-botermengsel erdoor kloppen. Zelfrijzend bakmeel erboven zeven en erdoor kloppen. Walnoten erdoor roeren. Mengsel overdoen in bakvorm. Bovenkant gladstrijken. In midden van oven, gebak in 35 minuten bakken, laatste 15 minuten afdekken met aluminiumfolie. Uit oven gebak minstens 4 uur laten staan.
Gebak in 40 stukjes snijden. Overdoen op schaal of in glazen kom doen.
40 stuks
voedingswaarde : 100 kcal per stuk
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 1 / 4 uur / 5 minuten
gebied : Verenigde Staten
gerechtsoort : gebak
bron : Tip juni 1988
vrijdag 14 juni 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten