vrijdag 14 juni 2024

Courgette gevuld met groenten

COURGETTE GEVULD MET GROENTEN

4 courgettes à 150 gram
1 grote rode paprika
½ koolrabi (75 gram)
3 tomaten
zout
1 eetlepel boter of margarine
1½ theelepel oregano
peper
100 gram geraspte jong belegen kaas


Courgettes wassen en kroontjes verwijderen. Uithollen tot 1 centimeter van rand. Uitholsel in kleine blokjes snijden. Paprika wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In kleine stukjes snijden. Tomaten wassen. Halveren en zaadjes verwijderen. In kleine stukjes snijden.
In wijde pan met ruim water en zout, courgettes 10 minuten koken. Intussen in andere pan boter verhitten. Toevoegen: courgetteblokjes, paprika, koolrabi, tomaat, oregano, zout en peper. 5 Minuten zachtjes bakken. Regelmatig omscheppen. Kaas erdoor scheppen. Courgettes afgieten. Met opening naar boven op schaal leggen. Groentevulling in en naast courgettes scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juni 1988

Geen opmerkingen: