vrijdag 14 juni 2024

Kalkoenfricandeau met krrie-wortelsaus

KALKOENFRICANDEAU MET KERRIE-WORTELSAUS

250 gram wortelen
1 stengel bleekselderij
1 ui
4 takjes peterselie
1½ theelepel rozemarijnnaaldjes
½ kippenbouillontablet
1 kalkoenfricandeau (à 500 gram)
zout
peper
1 eetlepel citroensap
25 gram margarine
2 theelepels mild kerriepoeder
25 gram bloem
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels koffiemelk


Wortelen schrappen en wassen. In stukjes snijden. Bleekselderij wassen. In stukjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan doen: wortel, bleekselderij, ui, 2 takjes peterselie, rozemarijn, bouillontablet en 3 deciliter water. Met deksel op pan 25 minuten zachtjes koken. Boven maatbeker zeven. Met water aanvullen tot ¼ liter. Wortelmengsel door zeef wrijven.
Kalkoen inwrijven met zout en peper. In pan bouillon met citroensap aan de kook brengen. Kalkoen erin leggen. Met deksel op pan in 30 minuten zachtjes tegen de kook aan gaar laten worden. Af en toe roeren. Op plank leggen. Afdekken met aluminiumfolie. Bouillon bewaren. Intussen margarine met kerriepoeder smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende ¼ liter bouillon toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Erdoor roeren: wortelpuree, tomatenketchup en koffiemelk. 1 Minuut meekoken. 1 Takje peterselie erboven fijnknippen. Kalkoen in repen snijden. Over 4 borden verdelen. ¼ Deel van saus erover schenken.
Lekker met rijst en spitskool.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 50 / 50 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip juni 1988

Geen opmerkingen: