dinsdag 19 maart 2024

Tacro

TACRO (TACO VAN CROISSANTDEEG)

1 blik (van 340 gram) deeg voor grote croissants, koelvers
1 eetlepel bloem, om te bestuiven
2 rode uien
1 limoen
1 bosje radijsjes
2 eetlepels zonnebloemolie
300 gram kipdijfilet, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
½ zakje tacokruiden
½ mango, in kleine blokjes
½ bosje koriander, grof gehakt


Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats een rooster in het midden van de oven. Knip uit bakpapier 6 cirkels van 15 centimeter doorsnede. Rol het croissantdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en druk alle naden dicht. Snijd rond een schoteltje van 15 centimeter doorsnede 6 cirkels uit het croissantdeeg.
Leg elk deegrondje op een cirkel van bakpapier. Leg elke cirkel bakpapier met deeg over twee spijlen van het ovenrooster zodat de zijkanten van het eeg naar beneden hangen. Je krijgt zo de vorm van een omgekeerde taco. Bak de tacro’s 15 minuten in het midden van de oven, tot het deeg goudbruin en gaar is.
Snipper intussen 1 rode ui en snijd de andere ui in dunne ringen. Pers het sap uit ½ limoen en snijd de andere helft in partjes. Meng de uienringen met het limoensap en houd apart. Verwijder het loof van de radijsjes, was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kip in 3 minuten gaar. Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak samen nog 2 minuten. Schep de tacokruiden erdoor en voeg 4 eetlepels water toe. Breng aan de kook en laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
Meng de uienringen met e mango, radijs en koriander. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Vul de tacro’s met het kipmengsel en de mangosalade. Serveer met een partje limoen.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht of snack

bron : Boodschappen maart 2024

Geen opmerkingen: