dinsdag 19 maart 2024

Romige bloemkoolpuree

ROMIGE BLOEMKOOLPUREE

1 bloemkool
4 kruimige aardappels (samen 400 gram)
100 milliliter melk
250 milliliter slagroom
50 gram boter
3 takjes tijm
¼ theelepel nootmuskaat


Snijd de bloemkool in roosjes van 3 centimeter. Schil de aardappels en snijd ze in stukken van dezelfde grootte als de bloemkoolroosjes. Doe de bloemkool en aardappels met de melk en slagroom in een pan. Breng aan de kook en laat in 20 minuten zachtjes gaarkoken. Schep af en toe om.
Verhit de boter in een steelpan op een lage stand. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de boter. Laat 5 minuten zachtjes trekken.
Pureer de bloemkool en aardappels tot een grove puree. Voeg de tijmboter en nootmuskaat toe. Breng de puree op smaak met zout en peper. Pureer eventueel nog fijner met de staafmixer.
Serveer deze bloemkoolpuree bijvoorbeeld bij een cassoulet van witte bonen en chipolataworstjes.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Boodschappen maart 2024

Geen opmerkingen: