dinsdag 19 maart 2024

Gepofte aubergine met dukkah en uienpickles

GEPOFTE AUBERGINE MET DUKKAH EN UIENPICKLES

4 takjes tijm
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ras el hanout
4 aubergines
4 eetlepels dukkah
4 eetlepels rode-uienpickles


Verwarm de oven voor op 200°C. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng ze met de olie en ras el hanout.
Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Leg ze met de snijvlakken naar boven op de bakplaat. Maak in elke helft inkepingen in een kruispatroon, zo garen e aubergines sneller. Smeer de helften in met het oliemengsel en bestrooi met zout.
Rooster de aubergines 30 minuten in de oven. Bestrooi daarna met de dukkah en serveer met de uienpickles.
Lekker met couscous en een tomatensalade.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Boodschappen maart 2024

Geen opmerkingen: