ALOO GOBI
½ bloemkool
500 gram vastkokende aardappels
4 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels komijnpoeder
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt
1 groene peper, in ringetjes
1 theelepel kurkuma
2 theelepels garam masala
1 blik tomatenblokjes
250 milliliter groentebouillon
½ bosje koriander, gehakt
Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 3 centimeter. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin de komijn, aardappels en bloemkool 5 minuten. Schep regelmatig om en schep alles over in een kom.
Fruit de ui 3 minuten in de rest van de olie. Voeg de knoflook, gember, groene peper, kurkuma en garam masala toe en bak 1 minuut mee. Schep de tomatenblokjes erdoor en voeg de bouillon toe.
Voeg de bloemkool en aardappels weer toe aan de pan en breng het gerecht aan de kook. Laat afgedekt 15 minuten zachtjes garen. Schep de koriander erdoor en serveer direct.
Lekker met rijst.
4 personen
voedingswaarde : 265 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Boodschappen maart 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten