maandag 22 januari 2024

Zeevruchten in paella (Spanje)

ZEEVRUCHTEN IN PAELLA

100 gram sperziebonen, in stukjes van 2 centimeter
zout
peper
1 eetlepel zonnebloemolie
1 kleine ui, fijngesneden
½ rode paprika, in stukjes
1 teen knoflook, fijngesneden
100 gram tomaatblokjes (uit blik)
1 theelepel gemalen kurkuma (geelwortel)
150 gram (snelkook)langkorrelrijst
5½ deciliter groentebouillon (van tablet)
225 gram gemengde zeevruchten of garnalen
3 eetlepels fijngesneden peterselie
1 citroen, in parten


Kook de sperziebonen in kokend water met zout in 6 – 8 minuten gaar. Verwarm de olie en bak de ui en rode paprika 5 minuten tot ze zacht zijn. Roer de knoflook, tomaatblokjes en kurkuma erdoor en bak het al omscheppend nog 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak deze 1 minuut mee. Schenk de bouillon erbij en breng het al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gerecht 8 minuten met het deksel half op de pan zachtjes koken tot de rijst bijna gaar is. Voeg de zeevruchten en sperziebonen toe en kook alles nog 5 minuten. Roer de peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de paella met partjes citroen.

2 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Spanje
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Slank en snel-boekje, bij Tip Culinair januari 2000

Geen opmerkingen: