maandag 22 januari 2024

Lintmacaronitaart met mosselen en kreeftensaus

LINTMACARONITAART MET MOSSELEN EN KREEFTENSAUS

zout
200 gram lintmacaroni
1 ui
1 prei (250 gram)
60 gram boter of margarine
300 gram gekookte mosselen
100 gram geraspte oude kaas
2 eieren
½ blik geconcentreerde kreeftensoep (nettogewicht 295 gram)
1 – 1½ deciliter koffiemelk
1 eetlepel tomatenpuree
10 centimeter komkommer
2 (witte) peperkorrels


In pan met ruim water en zout, lintmacaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. In vergiet goed laten uitlekken. Intussen oven voorverwarmen op 225°C. Ui pellen en fijnsnipperen. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. Prei zeer fijn snijden. In zeef wassen en laten uitlekken. In grote pan 40 gram boter verhitten. Ui en prei 5 minuten zachtjes bakken. Afgieten. In zeef mosselen onder koud water afspoelen. Door ui-preimengsel scheppen: lintmacaroni, mosselen en kaas. Ovenvaste souffléschaal met doorsnede van 18 centimeter of springvorm met rest van boter invetten. Lintmacaroni erin scheppen. In kommetje eieren loskloppen. Over lintmacaronimengsel schenken. Lintmacaronischaal in midden van oven zetten. In 10 minuten ei laten stollen. Intussen in pan kreeftensoep met 1 deciliter koffiemelk verwarmen en tot saus roeren. Tomatenpuree erdoor roeren. Als kreeftensaus iets te dik is nog ½ deciliter koffiemelk erdoor roeren. Komkommer wassen. Met keukenpapier droogdeppen. Komkommer overlangs halveren en tot “kreeft” of andere versiering snijden. Platte schaal op souffléschaal leggen. Met pannenlappen keren en lintmacaronitaart op schaal laten glijden. Beetje saus rondom schenken. Rest van saus overdoen in sauskom. Apart opdienen. Lintmacaronitaart garneren met “komkommerkreeft”.

2 personen

voedingswaarde : 1365 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip januari 1988

Geen opmerkingen: