LAUWWARME SALADE MET VIS
15 gram pijnboompitten
¼ krop rode sla, in stukjes
¼ krop eikenbladsla, in stukjes
¼ krop frisée, in stukjes
40 gram waterkers
1½ eetlepel boter of margarine
200 gram kabeljauwfilet, in 16 stukjes
zout
peper
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
½ theelepel mosterd
4 sneetjes geroosterd casinobrood
In droge koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren. Slasoorten mengen. Boter verhitten en stukjes vis in ± 3 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren en licht met zout en peper bestrooien. Uit pan op keukenpapier scheppen. Warmhouden onder aluminiumfolie. Op zacht vuur olie, azijn, mosterd, zout en peper met garde tot lauwwarme vinaigrette kloppen. Over sla schenken en mengen. Sla over 2 borden verdelen. Vis erover verdelen. Pijnboompitten erover strooien. Serveren met geroosterd brood.
2 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Culinair januari 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten