maandag 22 januari 2024

Lauwwarme salade met vis

LAUWWARME SALADE MET VIS

15 gram pijnboompitten
¼ krop rode sla, in stukjes
¼ krop eikenbladsla, in stukjes
¼ krop frisée, in stukjes
40 gram waterkers
1½ eetlepel boter of margarine
200 gram kabeljauwfilet, in 16 stukjes
zout
peper
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
½ theelepel mosterd
4 sneetjes geroosterd casinobrood


In droge koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren. Slasoorten mengen. Boter verhitten en stukjes vis in ± 3 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren en licht met zout en peper bestrooien. Uit pan op keukenpapier scheppen. Warmhouden onder aluminiumfolie. Op zacht vuur olie, azijn, mosterd, zout en peper met garde tot lauwwarme vinaigrette kloppen. Over sla schenken en mengen. Sla over 2 borden verdelen. Vis erover verdelen. Pijnboompitten erover strooien. Serveren met geroosterd brood.

2 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair januari 1996

Geen opmerkingen: